5 Mart 2010 Cuma

yeniyazı 5'te neler var neler var!



5. sayıda yeniyazı'nın “Çerçeve” bölümünün konuğu Ülkü Tamer'di. Ülkü Tamer’le Gökhan Arslan ve Ramazan Parladar söyleşti; Mehmet Can Doğan, Mahmut Temizyürek, Hüseyin Köse, Gonca Özmen, Nurullah Kuzu ve Veysi Erdoğan Ülkü Tamer'le ilgili yazı yazdılar.
yeniyazı'nın atölyesinde bu sayıda kutular birikti. Olcay Akyıldız, kutu koleksiyonuyla ilgili bir yazı yazdı ve Birhan Keskin de bu koleksiyonun fotoğraflarını çekti. Nazan Maksudyan, çocukken oynamaktan büyük keyif aldığımız "kutu kutu pense" oyunuyla ilgili bir deneme yazdı. Nilgün Aras, "kutu"dan mülhem bir öykü yazdı ve Sancar Dalman “kutu”yu çizdi. Ve bu sayıda soğuk havalarda kediler sığınabilsin diye mukavva kutudan kedi evi nasıl yapılır onu öğrendik!

Her sayıda olduğu gibi
yeniyazı'ya şiirler geldi... Bu sayıda, Muammer Karadaş, Ramazan Parladar, Fettah Köleli, İlhan Kemal, Koray Feyiz, Öktem Tepe, İsmail Sertaç Yılmaz ve Mehmet Rayman şiirleri ile Handan Konar çevirisiyle Nîmâ Yûşîc'den bir şiiri okuyabilirsiniz.
yeniyazı'nın 5. sayısında, Ahmet Büke, Bahadır Turan ve Yusuf Turhallı'nın öykülerini, Jan Schmidt'in Osmanlı gündelik hayatında kullanılan keyif verici maddelerle ilgili denemesini, Bahadır Sürelli'nin Leiden Şark Yazmaları Koleksiyonu’ndan bulup çıkardığı bir öyküyü incelediği yazısını ve Gökhan Arslan'ın, Nurullah Kuzu’nun ilk kitabı hakkında yazdığı inceleme yazısını okuyabilirsiniz. Ve her sayıda olduğu gibi Hüseyin Peker, şiir yıllıkları ve dergileriyle ilgili bir yazı kaleme aldı.



İyi okumalar ve tabii ki hoşgeldin bahar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder